Det lille, men veldig viktige sluket på våtrommet

En vannskade på et våtrom vil som regel skyldes utettheter rundt gjennomføringer i vegg og gulv, men også manglende fall til sluk. For å forebygge vannskader i våtrom er det derfor viktig å sørge for at sjiktene er kontinuerlig vanntette, samt at gulvet har tilstrekkelig fall til sluk.  Når det kommer til sluk og membran er dette områder som anbefales å overlate til fagfolk, da dette minimerer sjansene for en lekkasje.

Sluk til baderom

Det finnes en rekke forskjellige sluk å velge mellom til baderommet, både med hensyn til farge, form og størrelse. Du kan velge mellom slukrenner, hjørnesluk, slukforhøyere og slukvannlås. Du får kjøpt sluk i en rekke forskjellige materialer, slik som rustfritt stål, plast eller støpejern.

 Krav om sluk og membran

Bad, dusjrom og vaskerom defineres som våtrom. Dette er rom der det er ekstra viktig at vannskadesikkerheten ivaretas, som er årsaken til at du i de aller fleste tilfeller må ha sluk på vaskerom. Ved montering av sluket, er det enkelt å gjøre feil i overgangen mellom membran og sluk. Dersom sluket ikke er tett, står du i fare for at det danner seg muggdannelse og fukt. Skulle du likevel gjøre jobben selv, bør du ha i tankene at du selv står økonomisk ansvarlig dersom det oppstår skade.

Rørleggerens ansvar

Leter du etter en fagperson som kan ta på seg rørleggeroppdrag i Oslo? Rørlegger med døgnservice og erfarne fagfolk, det finner du hos Rørleggervakta. Vi har mer enn 40 års fartstid i bransjen, og vi vet hva som skal til for at jobben gjøres på en sikker og nøyaktig måte. Når det kommer til sluk og membran kan rørleggeren sørge for at det er tilstrekkelig fall mot sluk, samt sørge for at sluket monteres på en måte som gjør det lett tilgjengelig og er lett å åpne.