AvisingEr du så uheldig at frosten har krøpet seg inn i huset? Har du kanskje forsøkt egne tiltak som å varme opp rommet eller påføre direkte varme fra hårføner eller varmeovn? Dette er ikke alltid tilstrekkelig. Rørleggervakta AS hjelper deg med avising av frosne vann- og avløpsrør.

Hva er avising av vannrør?

Avising er nok allerede et kjent begrep for mange. Vi avrimer fryseren med jevne mellomrom og opplever kanskje avising av fly når vi skal ut på reise om vinteren. Mer kritisk er det når rørene i hjemmet fryser til og kanskje til og med sprekker. Hva er så avising? Det er rett og slett fjerning av is.

Husk på at mange hus har dårlig isolasjon. Trekk kan føre til at det blir mye kaldere i konstruksjonen enn du forventer, og dette kan føre til frosne rør. For rørleggere vil avising av frosne rør være spesielt viktig arbeid u vintermånedene, men vi får også mange oppdrag tilknyttet reparasjon av frostsprengte rør. Det er stort sett når det blir varmere i været at man innser hvilke skader som har oppstått (spesielt i fritidsboliger).

Hva du kan gjøre for å forhindre frosne rør

Her er noen tips fra oss for å unngå behovet for avising av rør:

  • Dersom du skal på en lengre reise og ingen vil være hjemme på en stund, anbefales det at du ikke skrur av alt av varme. Det er nødvendig med noe varme for å sikre at ikke rørene fryser til is. Stans med andre ord ikke opp med husets oppvarming.
  • Skal du være borte en god stund, kan det også være en fordel om bekjente har mulighet til å sjekke at kraner og liknende ikke har fått skader. Spesielt frosne utekraner er noe vi ser mye av.
  • Et godt tips er å stenge hovedkranen i huset, ettersom vann som er frosset til is øker i volum med omtrent 10 prosent. Skal huset stå tomt en stund, er det ikke nødvendig å ha åpen kran.
  • Vi anbefaler ikke å forsøke å avise rør på egenhånd. Skulle du likevel forsøke, må du være klar over at du aldri må benytte åpen flamme for å tine frosne vannrør. Dette kan føre til at lekkasjen blir større og skadene deretter, eller i verste fall føre til brann.

Det er altså to primære forholdsregler om du vil unngå frosne rør: sørg for at huset er varmt nok og steng av vannet om du reiser bort.

Kontakt Rørleggervakta AS

Vi i Rørleggervakta AS har utstyret, kompetansen og erfaringen som skal til for å raskt få åpnet dine frosne vannrør. Dersom frosten skulle ha ført til sprengte rør, vil vi også kunne hjelpe deg med å fikse dette.

Ta kontakt med Rørleggervakta AS på telefon 23 12 65 50 eller på e-post til post@rorleggervakta.no for hjelp til avising av frosne rør.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Dersom du skulle oppleve situasjonen som kritisk, kan du ringe vakttelefonen vår når som helst på døgnet. I helger, på helligdager og etter klokken 15.30 på hverdager er det rørleggere på vakt for lekkasjer, tette avløp og nødutrykning. Vi tar imot henvendelser for oppdrag som ikke haster under vanlig åpningstid, som er mellom 07.30 – 15.30 på ukedager. Administrative henvendelser, enten det gjelder faktura, priser og lignende, gjøres mellom 09.00-15.30 på ukedager.

Vårt mål er å være en trygg og seriøs rørleggerbedrift for våre kunder, ansatte og leverandører. Vi bestreber oss etter å holde en høy servicegrad, og har velutstyrte servicebiler med oppdatert varelager. Røreleggervakta AS er en mesterbedrift som er medlem av Norske Rørleggerbedrifters Landsforening og Rørkjøp. Vi innehar selvsagt også ansvarsrett, og for din trygghet og vår stolthet benytter vi kun godkjente kvalitetsprodukter.

Vårt kontor ligger i Oslo, og vi tilbyr tjenestene våre til deg som er lokalisert i Oslo, Bærum, Asker, Follo, Drammen og Lørenskog. Vi kan avise rør i private boliger, på hytta og i kontorlokaler/næringsbygg. Ta kontakt med oss direkte for mer informasjon og priser.