Enkle forhåndsregler for å unngå vannskader

De mest kostbare og omfattende vannskadene i hus og leiligheter oppstår når folk ikke er hjemme. Det som egentlig bare er en liten vannlekkasje blir fort stor, om den får stå uforstyrret over lengre tid. Skal du være lenge borte, kan det derfor være lurt å stenge av vannet.

Den viktige stoppekrana – når det haster

Det er lurt å gjøre seg kjent med hvor stoppekrana sitter i huset ditt. Den monteres rett innenfor der vannet kommer inn i huset, og er nødvendig for å skru av vanntilførsel og dermed begrense eventuelle vannskader. I et gammelt hus vil du gjerne finne stoppekrana i kjelleren, mens du i nyere leiligheter finner den på badet eller kanskje vaskerommet. Eldre leiligheter har gjerne plassert stoppekranen under kjøkkenbenken. Og mens du er på leting etter krana – sjekk gjerne om den virker. Skru på nærmeste kran for å sjekke, og la kaldtvannet renne. Drypper vannet til tross for at kranen er stengt? Da er det lurt å kontakte en rørlegger.

Automatisk stoppekran

Visste du at det finnes noe så praktisk som en automatisk stoppekran? Disse har følere som vil stenge vannet automatisk når de registrerer fukt. Dessuten er den veldig enkel å betjene, og du kan skru av en bryter før du blir borte en stund. Dette kan være en god forsikring og trygghet før du reiser på ferie.

Når uhellet likevel er ute…

Kontakt en rørlegger i Oslo med bred kompetanse og lang fartstid i bransjen. Hos Rørleggervakta har vi døgnservice, og kan møte opp på kort tid. Du kan ringe oss på telefon 23 12 65 50, så tar vi oss av det akutte på stedet. Skulle du trenger mer assistanse utover det som haster mest, vil vi tilby deg en avtale innen vanlige åpningstider slik at du ikke behøver å betale mer enn nødvendig.