Høytrykksspyling av rør – hvorfor, hva og når?

Hvorfor

I dagens husholdninger er det flere kilder som kan føre til at rørene dine tettes. Det er vanlig å benytte olje- og fettkilder i matlaging, som sendes rett ut i avløpet, og bidrar dermed i prosessen med tilstoppelse av rør. Andre kilder til tilstoppelse kan være matrester, kaffegrums, hår og andre typer avfall. I toalettet kan det være andre syndere, slik som bind, bleier, tamponger eller våtservietter. Fellesregelen er at dette er ting som aldri skal skylles ned i toalettet.

Hva

Høytrykksspyling av rør er en effektiv måte å fjerne en stopp i et rør eller et avløp. Høytrykksspyling og staking kan bidra til vedlikehold av blant annet stikkledninger og bunnledninger. Dette er en metode som ikke bare løser problemet når det først har oppstått, men også når det gjelder vedlikehold og det å forhindre at rørene tetter seg. Høytrykksspyling bør kun utføres av fagfolk, fordi metoden kan skade gamle rør dersom det er svake punkt eller feil på røret.

Når

Nør rørene er tette, kan du med fordel kontakte en rørlegger tidlig. Det finnes riktignok enkelte grep du kan gjøre selv, om det gjelder egen husholdning, men du skal alltid være sikker på at du ikke utøver mer skade enn du gjør nytte. Spør dersom du er usikker på hva du kan gjøre selv. Høytrykksspyling skal alltid utføres av en rørlegger, blant annet fordi det er viktig å sikre at rørene tåler spylingen.

Våre løsninger og tjenester

Når du trenger rørlegger i Oslo, er Rørleggervakta et enkelt valg. Vi er en mesterbedrift med flere års fartstid i bransjen. Vårt brede erfaringsgrunnlag gjør at vi kan tilpasse oss enhver jobb, stor som liten. Kontakt oss i dag på telefon 23 12 65 50 for en uforpliktende prat om høytrykksspyling og staking av rør og avløp.