Når uhellet er ute – noen tips ved tett doIkke så rent sjeldent får rørleggeren telefon fra fortvilte kundeer som har en tett do. Kanskje har kunden forsøkt å løse problemet selv, og i verste fall gjort vondt verre. Rørleggerjobber på utesteder med tette toaletter resulterer i uthenting av alt fra strømpebukser til bind og store mengder dopapir. Enkelte ganger er det høyst nødvendig med en fagperson for å løse problemet, men det finnes også noen tiltak du kan forsøke selv for å gå tilbake til et fungerende toalett.

Forebygg først – deretter egne tiltak

Som nevnt kaster folk mye rart i do. Dette er et godt sted å begynne, nemlig med å være veldig bevisst hva som ikke skal kastes ned i en toalettskål. Kort sagt er det alt annet enn dopapir som skal holdes unna. Ikke kast matavfall, matfett, hygieneartikler, bomullsdotter, våtservietter eller snus i do. Da kan det altså bli tett. Informer derfor alle i husstanden, på jobben eller på kontoret om dette slik at alle er klar over det. Når en tett do er faktum, er det å teste med en vannbøtte det aller første du bør gjøre. Vannbøtta tar 10 liter, 4 mer enn en vanlig cisterne, og gir mer kraft for rensing. Forsøk også å trekke ned flere ganger. En klosettpumpe er også grei å ha tilgjengelig. Noen ganger må man også rett og slett hente opp det som blokkerer, da er det kjekt med gode hansker som når godt over albuen. En avløpsåpner kan også gjøre susen, men følg alltid bruksanvisningen nøye.

Din lokale rørlegger

Rørleggervakta har kontor i Oslo, og har døgnutrykning. Vi har erfarne, dyktige fagfolk slik at du alltid får tak i en god rørlegger. Oslo er riktignok der vi har kontor, men vi dekker også områder innen Bærum, Asker, Follo, Drammen og Lørenskog. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat.