Når uhellet er ute – noen tips ved tett doIkke så rent sjeldent får rørleggeren telefon fra fortvilte kunder med en helt tett do. Kanskje har de forsøkt å løse problemet selv, og i verste fall gjort vondt verre. Rørleggerjobber på utesteder med tette toaletter resulterer i uthenting av alt fra strømpebukser til bind, samt store mengder dopapir.
Lurer du på hvordan fikse tett do? Enkelte ganger er det høyst nødvendig med en fagperson for å løse problemet, men det finnes også noen tiltak du kan forsøke selv for å gå tilbake til et fungerende toalett.

Forebygging aller først…

Som nevnt kaster folk mye rart i do. Dette er et godt sted å begynne, nemlig med å være veldig bevisst hva som ikke skal kastes ned i en toalettskål. Kort sagt er det alt annet enn dopapir som skal holdes unna. Ikke kast matavfall, matfett, hygieneartikler, bomullsdotter, våtservietter eller snus i do. Da kan det altså bli tett. Informer derfor alle i husstanden, på jobben eller på kontoret om dette slik at alle er klar over det.

…deretter egne tiltak

Når en tett do er faktum, er det å teste med godt med vann det aller første du bør gjøre. Vannbøtta tar 10 liter, 4 liter vann mer enn en vanlig cisterne, og gir mer kraft for rensing. Forsøk også å trekke ned flere ganger. En klosettpumpe er i tillegg grei å ha tilgjengelig.

Det er også mulig å forsøke å åpne opp ved å tømme oppvaskmiddel oppløst i varmt vann i toalettet. Dette vil ikke ha noen innvirkning på problemet dersom det er snakk om fysisk blokkasje, men kan være et godt hjelpemiddel dersom det er smuss som har forårsaket tett do.

Noen ganger må man rett og slett hente opp det som blokkerer, da er det kjekt med gode hansker som når godt over albuen. En avløpsåpner kan også gjøre susen, men følg alltid bruksanvisningen nøye.

Din lokale rørlegger ved tett do

Rørleggervakta har kontor i Oslo med døgnutrykning ved akutte situasjoner. Hva innebærer dette for deg? At vi til enhver tid har erfarne, dyktige fagfolk parat, slik at du alltid får tak i en god rørlegger. Oslo er riktignok der vi har kontor, men vi dekker også områder innen Bærum, Asker, Follo, Drammen og Lørenskog.

Kontakt oss i dag for en hyggelig prat – eller for å få bistand i nødstilfeller. Vi er her for deg – hele døgnet, 365 dager i året!