Totalrenovering eller bygging av nytt badNår vi snakker om nytt bad, mener vi gjerne en totalrenovering av bad som allerede finnes. Dersom det er snakk om nybygg eller et rom som ikke har vært baderom, altså et nytt baderom, vil prisen være høyere enn den ville vært for et baderom som skal renoveres. Før du kontakter en rørlegger, tenk gjerne gjennom hvilke ønsker du har for rommet, samt hva du faktisk trenger og har behov for.

Ikke alt kan gjøres selv

Mange er klar over at det å bygge et nytt bad eller renovere baderommet er noe av det dyreste man kan foreta seg i en bolig. Det er en rekke hensyn å ta, og det er både nødvendig og klokt å benytte seg av fagfolk når det kommer til slike store, omfattende jobber. Ikke nok med det, men det er også lovpålagt med fagfolk for mye av arbeidet som utføres i våtrom.
Det spiller altså ingen rolle om du skal pusse opp badet ved å fornye fliser på veggene, sette opp et vegghengt toalett eller ser for deg en total oppussing av bad. Ønsket om å spare penger kan ikke gå på akkord med riktig og lovmessig utført arbeid.

Å komme i gang

Ta kontakt med en rørlegger som kan gjennomføre en befaring. Rørleggervakta gjør for eksempel dette kostnadsfritt. Gjennom en befaring kan du få råd og tips, og kanskje øyne noen nye løsninger du ikke hadde tenkt på selv. Er du usikker på hvem du skal velge? Innhent gjerne flere tilbud på jobben – det anbefales å få 3 tilbud for å kunne gjøre en god sammenlikning.

Kontrakt. Alltid kontakt.

Når du bestemmer deg for en rørlegger, må det tegnes opp en kontrakt. Kontrakten skal inneholde, i detalj, alt arbeidet som skal utføres. På denne måten vet du akkurat hva du kan forvente. Skjer det endringer underveis, som det jo ofte gjør, skal disse også kontraktføres.
Rørleggeren vil kunne veilede deg på hvorvidt prosjektet ditt er søknadspliktig, samt når det kommer til valg av produkter. Ta vare på alt av dokumentasjon, og sørg for at alt arbeid er godt dokumentert.

Hvordan sikre gode kjøp

Ved kjøp av deler som skal benyttes i anledning baderom er det alltid lurt å velge en leverandør der du enkelt kan oppsøke produsenten for å klage. Bestiller du delen via en rørlegger kan du ta klagen direkte dit.
Ønsker du å kjøpe på egenhånd er det et par ting du bør være på utkikk etter. Alle VVS-produkter som skal benyttes i Norge skal være SINTEF-godkjente. Dokumentasjon på produktet skal alltid foreligge, slik at det er enkelt å vurdere kvaliteten og se hvem som er produsenten. Ofte er det lurt å forhøre seg med rørlegger i forkant, da det godt kan hende at bedriften kan tilby en gunstig pris på den typen produkt du ønsker. Da er du også sikret kvalitet som varer.

Totalrenovering bad: Fagfolk er trygghet

Det er mange ting å ta hensyn til ved renovasjon av et baderom, som røropplegg, sluk, ventilasjon, baderomsmøbler, membran og helling på gulvet. Søker du rørlegger (Oslo og omegn), kan vi hjelpe. Vi hos Rørleggervakta kan baderom, og hjelper deg gjerne med å skape drømmebadet. Med våre konkurransedyktige priser unngår du også at noe går på akkord med kvaliteten.
Ønsker du pristilbud? Det tar kun et minutt å sende oss en forespørsel. Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring slik at vi kan gi et riktig pristilbud på prosjektet.