Når toalettet ikke virker som det skal

Det er få ting i hjemmet som er så kritiske som toalettet. Det hender dessverre at uhellet slår til, gjerne i utide, og at du raskt må forholde deg til at toalettet ikke virker som det skal. Nedenfor er noen eksempler på uheldige situasjoner, for eksempel når toalettet renner, og hva du selv kan gjøre.

Toalettet er tett

Dette er en klassisk problemstilling som de aller fleste må ta stilling til i hvert fall èn gang. Et tett toalett oppstår dersom det er en propp i avløpet. Hva du kan gjøre:

  • Lag gjerne litt bevegelse i vannet, for eksempel med en toalettbørste, og avvent situasjonen.
  • En avløpspumpe er neste steg. Du kan også forsøke med oppvaskmiddel rett i kummen.
  • I enkelte tilfeller vil det være nødvendig å kontakte en rørlegger.

Du kan samtidig ta det med ro – vannet vil ikke flomme over slik det gjør på film. Dersom du derimot fortsetter å forsøke å dra ned, vil det kunne nå bristepunktet.

Sildrende lyd i sisternen/ toalettet

Når toalettet renner litt hele tiden kan dette koste mer enn du kanskje tror. Rennende vann kan også føre til kondens på rørene inne i veggen, noe som vil kunne bidra til kostbare skader inne i veggen dersom det står ubehandlet over tid. Sildring oppstår som oftest med eldre toaletter.

Toalettet vil ikke skylle ned

Dersom toalettet renner og ikke vil skylle ned, kan det komme av at trykknappen er løs. Ofte vil det hjelpe å stramme doseringsstaven som befinner seg under skylleknappen. Noen ganger kan det også skyldes at vannivået i sisternen er for lavt.

Dersom problemet vedvarer, er det greit å få det sjekket av fagfolk.

Hjelp på timen

Rørleggervakta vet at hjelpen noen ganger haster, og tilbyr derfor en vakttjeneste som sikrer at du får bistanden du trenger nøyaktig når en kritisk situasjon oppstår. Dette kan spare deg større kostnader, spesielt om det er en vannlekkasje som må sees til så snart som mulig.

Når uhellet er ute, kan du kontakte Rørleggervakta, din rørlegger i Oslo, på 23 12 65 50.
Vi kan også hjelpe med fornyelse av baderom, er på plass om du har frosne vannrør og annet rørleggerrelatert. Ingen jobb er for liten, få for store.