Et miljøvennlig bad er et bærekraftig bad

I dag er det mange gode valg du kan ta når du skal bygge et miljøvennlig bad. På et generelt nivå vil du kunne gå til innkjøp av bærekraftig materiale, velge økologisk bomull, og det vil være naturlig å velge løsninger som er mer bærekraftig i et langtidsperspektiv.

Et bærekraftig bad skal vare i mange år fremover – tenk langsiktig når du planlegger baderommet. Her er fire smarte punkter å vurdere når du skal planlegge ditt nye bad.

1. Velg vannbesparende produkter

Så enkelt, og så kostnadsbesparende. En berøringsfri kran kan styre vannforbruket ved at du ikke lar vannkranen stå og renne når du ikke faktisk trenger vannet.

Det er en rekke produkter og løsninger som kan begrense forbruk av vann, slik som dusj- og servantbatterier som har vannbegrensing. En sparedusj vil kunne gjøre vannforbruket ditt mindre, og påvirker også strømregningen fordi du bruker mindre oppvarmet vann. Vannklosettet du velger kan også komme med to valg av spylemengde – med to forskjellige knapper.

2. Velg kvalitet for et bærekraftig bad/miljøvennlig bad

Billig kan være fristende, og det er lett å tenke at man kan spare noen kroner på rimeligere produkter. Men ikke la deg friste av det som fremstår som unaturlig rimelig – kvalitet koster som regel litt.

Sørg for at produktene du velger faktisk er godkjent for installasjon på våtrom, og sjekk gjerne med en rørlegger at produktet er godt. Det kan være fristende å stå for deler av oppussing eller å bygge bad selv, men husk at det er strenge restriksjoner for hva man faktisk kan gjøre selv når du skal pusse opp badet.

3. Velg smart med varmvannsbereder

Visste du at du i dag kan kjøpe en smart varmtvannsbereder, som kan varme opp vannet i boligen din på de tidspunktene strømmen er rimeligst? Da kan du hele veien følge med på eget forbruk av varmtvann via en app du laster ned på telefonen. Du kan også få Enova-støtte til en slik bereder.

Du kan med fordel plassere berederen i et rom med sluk, og ved montering sluk kan dette drøftes med rørleggeren. Dette kan redusere materialbruk så vel som varmetap, og plassering i et 100% vanntett, flislagt bad vil kunne redusere eventuelle skader ved en vannlekkasje.

4. Velg vannsikre løsninger

Velg produkter som kommer med lekkasjestoppere, der det er enkelt å montere dette. Du kan begrense den mulige vannskaden som kan oppstå ved en lekkasje, dersom du sørger for at det er lekkasjestoppere på produktene du velger til rom uten sluk.

Snakk med rørlegger og be om en rørleggerservice dersom du tenker at dette kan utføres i ettertid på produkter du allerede har.

Velg kvalitet og kunnskap

I Rørleggervakta har vi lang erfaring med bygging og oppussing av bad. Det er stadig viktigere for våre kunder å unngå bruk og kast – velg derfor miljøvennlige baderomsløsninger.

Våre dyktige håndverkere hjelper med alt fra enkle rørleggerjobber til større plantegninger av drømmebadet. Vi tar på oss oppdrag innen kjøkkenoppussing og baderomsoppussing. Du kan lese mer om våre tjenester på nettsiden vår.