Lekkasje i vasken

Har du noen gang opplevd lekkasje i vasken på kjøkkenet? Denne er virkelig en helt essensiell del av hverdagen – noe man gjerne ikke innser før det er for sent.

Når uhellet er et faktum, og vannet drypper ned på gulvet, melder det seg et viktig spørsmål for mange – hvordan reparere kjøkkenvasken?

En hverdag som påvirkes

Kjøkkenvasken. Her henter du vann til kaffetrakteren, du skyller av tallerkenen etter middagen og slår ut den kaffeslanten som rakk å bli kald. En lekkasje i vasken gjør at du raskt merker hvor avhengig du faktisk er av at ting funker som de skal, spesielt om morgenen.

Det er noen grep du kan gjøre selv som hobbyrørlegger – men vær svært forsiktig med hva du prøver. Er du litt for ivrig, kan det ende opp med å koste deg dyrt. Rørleggerarbeid bør overlates til nettopp rørleggeren.

Hvordan reparere kjøkkenvasken selv

Når vasken lekker, er det om å gjøre å finne ut hvor lekkasjen kommer fra. Dersom selve kjøkkenarmaturet lekker, kan det være at enten patronen eller tetningsringene må skiftes på kranen. For dette bør du kontakte rørlegger.

Enkelte ganger kan en lekkasje også komme av at skruen til bunnventilen eller muttere på vannlåsen ikke er etterstrammet på en stund. Dersom du ser hvor dette er, kan du forsøke å etterstramme selv. Vær alltid sikker på at du vet hva du gjør – skulle du plassere pakning eller ringer på feil sted kan dette føre til ytterligere lekkasjer.

Jevnt vedlikehold

Ja, dette hjelper lite når vasken først lekker. Men jevnt vedlikehold gjør mye for å unngå at vasken blir tett, og kan hjelpe med å forhindre lekkasjer. Her er noen eksempler:

  • Sørg for at du har en barriere for kjøkkenavfall så dette ikke går ned i sluket.
  • Utfør jevnlige rens. Noen vil sverge til natron og eddik i sluk, mens andre tyr til avløpsåpner. Vi i Rørleggervakta råder alltid våre kunder til å være forsiktige med bruk av produkter som ikke er naturlige (slik som eddik og natron).
  • Pass på at du aldri heller fett og olje ned i sluket.
  • Sørg for at det er ryddig under vasken, slik at det er enkelt å oppdage en eventuell lekkasje.
  • Installering av vannstopper m føler, dersom du ikke har dette, er også en god metode for å hindre vannlekkasjer. En slik investering kan rett og slett spare deg store summer eller være en god og billig forsikring.

Lekkasje i vasken – rørleggerjobben

Det finnes ikke et fasitsvar på når du skal tilkalle en rørlegger. Kontakter du oss i Rørleggervakta kan vi garantere at lekkasjen din fikses raskt og effektivt, helt uten følgefeil.
Vi kan også hjelpe deg med råd og tips rundt forholdsregler for å unngå lekkasje neste gang.

Har du en kjøkkenvask som har gjort jobben noen år, er det heller ikke uvanlig at det er behov for vedlikehold utført av en rørlegger.

Vi kan også bistå med større prosjekter, sånn som totalrenovering av bad. Kort sagt – stor eller liten jobb, vi hjelper deg og løser problemet så du kan leve som normalt igjen.