Installere Vannmåler

Visste du at du kan spare flere tusen kroner i året ved å installere vannmåler? Vi viser deg logikken bak denne enkle, smarte og kostnadsbesparende metoden for å måle faktisk vannforbruk – og på den måten få en mer riktig faktura.

Allmenn måling – individuelt forbruk

Når kommunen gjør sitt regnestykke for vannforbruk, vil de se på antall kubikkmeter gebyret skal beregnes for. Altså – stort hus betyr større kostnader. Dette er fordi hver enkelt kommune er pliktet til å drive etter selvkost. Kort sagt betyr det at pengene som kreves inn av kommunen uavkortet skal gå til vedlikehold og drift av vannverket.

Men, selv om man har en stor bolig, vil det være stor forskjell fra hus til hus hvor mye vann du faktisk forbruker. Har du for eksempel voksne barn som har flyttet hjemmefra, som gjør at det stadig er ledig på badet og jevnlig tilgang på varmtvann til alle døgnets tider? Færre personer i husstanden betyr også gjerne mindre kostander til varmtvann.

Reduser eget forbruk og kostander

Vann og avløpsgebyrer kan koste mye i løpet av et år. Mistenker du at du betaler mye, sammenlignet med eksempelvis naboen? Målt forbruk i løpet av et år kan vise at det er mye penger å spare på å installere vannmåler. Da betaler du:

  • Årlig leie for måleren
  • Det faktiske forbruket
  • Fast avgift

Ikke mer, ikke mindre. Det kan da bli mer motiverende å faktisk spare på varmtvannet, fordi du vet at grep du tar selv faktisk nytter. Mindre forbruk av vann betyr mer penger spart.

Enkelt og brukervennlig

Du leser av måleren en gang i året, på oppfordring fra kommunen. Det er krav til vannmålerens nøyaktighet, og en rekke tekniske krav til strømningsrate. Selve vannmåleren er i mange tilfeller kommunen sin eiendom, mens kostnadsbesparingene er fullstendig dine. For eksempel vil du i Arendal kommune kunne leie en vannmåler som installeres av rørlegger.

Det finnes en rekke forskjellige vannmålere å velge mellom, hver tilpasset forskjellige behov. Med hjelp fra en kyndig rørlegger kan du være trygg på at vannmåleren virker som den skal. Du slipper å gjøre noe som helst når vannmåleren er på plass – annet enn å kjenne på det at å endre egne vaner også kan føre til faktisk lavere kostnader i hverdagen.

Hva gjør du for å installere vannmåler?

  • Ta kontakt med et godkjent rørleggerfirma og sjekk at de utfører installasjon av vannmåler.
  • Gjennomfør en befaring med rørlegger, slik at det kan bestilles vannmåler.
  • Kommunen stiller som oftest med vannmåler, avtal med rørlegger at den hentes.
  • Rørlegger installerer, og rapporterer fullført jobb til kommunen.

Vi tar oppdraget

Ønsker du hjelp til å installere vannmåler i din bolig, men er usikker på krav til montering og faktisk pris? Vi i Rørleggervakta har den nødvendige kompetansen, og vet hvordan vi får gjennomført jobben på en effektiv måte.

Vi sørger for at det er mulig å stenge av vannet mens vi installerer vannmåleren. Vi kan også hjelpe med fornyelse av baderom, er på plass om toalettet renner over eller om du har frosne vannrør. Ingen jobb er for liten, få for store.

Kontakt oss for en uforpliktende prat og et konkurransedyktig pristilbud.